Hva nå, LSK?

Fotball, LSK

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX

Synes er trist å se Henning gå, men det var på tide, selv om han alene ikke kan klandres for hvordan det har gått med LSK. Man kan si mye om taktikk og handling, men det er få som kan lage gull ut av gråstein.

Nedturen begynte (yes, jeg griner fremdeles over spilt melk) da Per Berg krevde Uwes avgang og det var her vi gjorde den største feilen mener nå jeg. Om ikke 3plass og 2 finaler var godt nok for Berg, ble det i alle fall ikke bedre da bølgen la seg. Tom Nordli fikk toppen og vi fikk et etterlengtet cupgull, men etter dette har det gått brått nedover og det har vært  flest tunge dager som kanarifugl.  Med Henning øynet mange håp igjen, også jeg,  men det er ikke bare bare å ta imot et nedbrutt lag.

Jeg har ofte den siste tiden lest at «en mann bestemmer alt» og man har henvist til Henning. ikke vet jeg hva som skjer bak lukkede dører på Åråsen, men når man nå ser han forlate fortet på denne måten ser jeg ikke hvordan det kan stemme. Hylekoret mot Henning har vokst seg større og større, ettersom vi har stått på stedet hvil. Nesten nedrykk på 3dje sesongen, er ikke akkurat noe trekkplaster til «Fort Åråsen».

Vi har vært høyt og lavt med Henning. Når vi har spilt bra, har det vært knallbra, men i nettopp samme kamp kan vi ha vist års verste.. Vi har sett unge lokale, og internasjonale, talenter blomstre. Og de beste forsvinne. Dette var uungåelig. Anthony kunne vi kanskje beholdt ut sesongen, men med tanke på pengene vi fikk tilbake og hvor klar han var (selv om han var høyst proff i media) synes jeg det var vemodig, men greit. Nosa kunne vi ikke beholdt et sekund lenger når muligheten bød seg. Innstillingen hans på banen ble forferdelig vond å være vitne til, og  jeg ble faktisk overrasket over at noen ville kjøpe en spiller som fremstod slik. Allikevel klarte vi oss på et vis til vi mistet Espen, en av søylene i laget. Disse tre spillerne har nok vært en av de største faktorene til vår ulekre tapsrekke nå. Og disse spillerne har nok ikke Henning alene «luket ut».

Henning har satset ungt og det berømmer jeg han for. Noen av de gutta han har satset på kommer til å bli store, og det kan de, og vi (så lenge vi har dem) takke han for. Jeg tror ikke Henning hadde vært med inn i sesongen 2012, med mindre et mirakel hadde inntruffet og vi hadde vunnet våre resterende kamper. Jeg tror heller ikke var Per Berg som presset frem dette bruddet. Hadde ikke media pushet sånn på, hadde han ikke gått nå, og han hadde sluppet å gå på en så stygg måte.  1 uke med medienes nedtelling til en avgjørelse. En ledelse som ikke backer han i media. Jeg kan ikke tenke meg hvor lang og kjip den uka har vært for han.

 

Du fortjente bedre enn dette Henning, takk for alt og lykke til!

 

Forhåpentligvis er det dette vi trenger for å reise oss. Som regel gir en ny trener et frisk pust, en ny giv og innsatsvilje og ikke minst en medgangsbølge.  Regner ikke med en ny trener over natta, men i mellomtiden har vi jo Belsvik og Powell som har en klar filosofi. Blø for drakta! En innstilling jeg vet mange supportere har savnet. Vi er lei av å se at noen spillere ikke gir alt. Vi kan tåle tap, mye handler om måten det tapes på. Gir man alt, og ofrer seg aksepteres det at man ikke klarer det. Taper man fordi det andre laget var bedre, er det ‘greit’. Dasser man rundt og gir opp før pause er det en lidelse lenge før kampslutt. Veldig vanskelig å vise støtte. om spillerne ikke vil vinne, hvordan skal vi da tro på at de skal klare det?

Satser på at vendepunktet nå er nådd. Sammen klarer vi å reise oss. Lillestrøm!
Aller helst allerede til søndag mot Ålesund.

 

Forza Fugla!

 ~ChriZza~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply